Maleku Chocolate Costa Rica

I Costa Rica hører vi hjemme på to steder: Dels vores chokoladeskov Blue Valley, der ligger i Llano Azul, syd for Upala i det nordlige Costa Rica, dels på den nordlige Stillehavskyst i badebyen Playa Brasilito hvor vores chokoladeproduktion finder sted.


I Costa Rica leverer vi gourmetchokolade til en række større kunder og hoteller. Vi laver “private label” til flere lokale firmaer og luksusvillaer, samt “couverture” til dessertkokke på steder som det 5-stjernede Four Seasons Resort Papagayo, Hotel W, Origins Lodge m.fl.

 

Vi kalder vores chokoladeri for The Beach Chocolate Factory, og her afholder vi også ugentlige workshops for turister og chokoladeentusiaster.

 

Vi har ialt fire ansatte der sammen med Henrik står for at lave den lækre Malekuchokolade – fra jord til bord.

 

Mange varme hilsner fra Yessi, Gilberth, Henrik, Asly og Carlos!

 

 

 

 

 

Gilberth Potoy

 

Gilberth er manager på farmen. Han leder arbejdet i vores chokoladeskov, "Blue Valley"

Gilberth har arbejdet professionelt med kakao næsten hele sit voksne liv og deler sin ekspertise med kolleger og kunder, mens han arbejder hårdt og stræber efter at fremstille det bedste chokolade. Gilberth bor på ejendommen sammen med sin kone Dayana og deres søn Santi.


I sin fritid spiller Gilberth leadguitar i Bijagua-kirken.

 

Yessi Diaz

 

 

Yessi Diaz

 

Yessi er hjertet i vores chokoladeri i Playa Brasilito. Hun står for den daglige drift og planlægger produktionen og arbejdsopgaverne sammen med Henrik. Humøret er altid højt, og der skal gerne musik til arbejdet.

 

Yessi tager sig også af når der kommer kunder i butikken, her kommer hendes sprogkundskaber til sin ret, da hun både mestrer engelsk og japansk(!)


Yessi bor i Playa Potrero, elsker sine hunde og at lave mad.

 

Carlos Murillo

 

 

Carlos Murillo

 

Carlos er en ung mand som er opvokset op i Llano Azul, landsbyen hvor vores chokoladeskov ligger. Hele hans familie er beskæftiget med landbrug, og Carlos anvender klogt sin erfaring i vores chokoladeskov.

 

Hans entusiasme og opfindsomhed er uden lige, og sammen med Gilberth udgør de en stærk duo.

 

Carlos bor blot et par kilometer væk, sammen med sin kone Natalia og deres lille søn Dylan.

Asly Moya

 

 

Asly Moya

 

Asly er det nyeste medlem af vores lille chokoladefamilie.

 

Hendes hovedopgave er at hjælpe Yessi med at få tingene til at ske i produktionen. Hun står især for ristning og afskalning af vores kakao, samt afvask af forme, indpakning af færdige produkter samt andet forefaldende arbejde.

 

I sin fritid er Asly ved at færdiggøre sine studier i folkesundhed og regner med at blive færdig som kandidat i 2022