Costa Rica og Upala området

Costa Rica

 
Costa Rica er et lille fredeligt demokrati i Centralamerika. Kendt for sine venlige indbyggere og fantastiske tropisk natur er det en meget populær destination for naturelskere, strandhoppere, surfere og globetrotters.

I slutningen af 1940erne nedlagde regeringen de væbnede styrker, landet har hverken forsvar, flåde eller luftvåben, men har valgt at fokusere på sociale resourcer, uddannelse og sundhed. Costa Rica har også valgt en vej mod ansvarlig energipolitik – de seneste år har vedvarende energi leveret 98-100% af landets elresourcer

Upala området

Vores chokoladeskov ”Blue Valley” ligger få kilometer syd for Upala i det nordlige Costa Rica, ”Zona Norte”, også kendt som "madkammeret" i Costa Rica.

 

Et varmt og fugtigt klima der giver gode betingelser for landbruget. Det meste af landets ananas, bananer og prydplanter til eksport dyrkes her. 

 

Zona Norte har også stolte traditioner som en kakaoproducerende region. Historiske kilder hylder områdets kakao, og i dag bliver Upala-navnet mere og mere kendt i internationale chokoladekredse. 

 

 

 

 

 

Maleku folket

Zona Norte er også den region, hvor Malekufolket herskede enerådende indtil det 19. århundrede, hvor fremmede fra nord indvaderede for at udnytte de rige mængder gummitræer Malekuernes regnskov fristede med.

 

Malekuernes buer og pile trak det korte strå mod fjendernes ildvåben, og i dag er der kun få Malekuer tilbage, og de bor i et lille reservat der ikke giver dem adgang til den regnskov de altid har været afhængige af.

 

Vores navn er en hyldest til Maleku folket.

 

 

 

 

 


 

 

Smiley