Blue Valley

 

Et bæredygtigt økosystem

Blue Valley er navnet på vores chokoladeskov. 

Nogle taler om kakaoplantager, hvilket kan give associationer til konventionelle monokulturer som vi kender fra landbrug og skovbrug. Det behøver ikke være tilfældet for kakao. 

 

I Blue Valley er det det stik modsatte. I vores chokoladeskov gror kakaotræerne i frodig sameksistens med et væld af plante- og dyrearter. Kakaotræer har brug for skygge. Når de er unge sørger bananpalmerne for at beskytte og gøde dem, når de bliver ældre og større, er det træer som Guava, Mahogni, kokospalmer og mange andre tropiske regnskovsarter, der kaster en svalende skygge. 

 

Kakao køler planeten, holder på regnvand og modvirker erosion. Vores chokoladeskov er hjemsted for tusindvis af vilde dyr og planter, som tilsammen udgør et bæredygtigt økosystem, helt uden brug af kemikalier og kunstgødning.

 

Maleku Chocolate har i 2020 fået certifikat på at afgrøderne i Blue Valley er 100 % økologiske. Se certifikat

  

Citrustræer og kokos

Vores chokoladeskov “Blue Valley” giver andet end kakao. 

Vi har en del citrustræer, der er meget gavmilde med både tropiske citroner, mandariner og appelsiner. Sidstnævnte anvender vi flittigt. Vi høster de modne appelsiner (de er grønne her i troperne!) og i vores chokoladeværksted bliver skrællerne kandiseret inden vi blander dem i f.eks Maleku Luksus 78% MØRK orange. 

 

Vi er også glade for vores kokosnødder. Gilberth, der er ansvarlig for plantagens drift er god til at klatre op i de høje palmer og skære kokosnødderned fri med sin machete (se ham i aktion i videon).

 

Nødderne falder som bomber i det tykke græs før Gilberth og Carlos går i gang med at skære de tykke fibre fra og skrælle den rene hvid kokos fri. 

'

I chokoladeværkstedet findeler vi den rå kokos og dehydrerer den, så den bliver langtidsholdbar og kan bruges i både chokoladeplader, fyldte chokolader og som ingrediens i vores workshops.

 

 

 

Smiley